Студенти школи молодого агронома STEFES відвідали два цукрових заводи: ПРАТ "Саливонківський цукровий завод" та ПРАТ "Червонянський Цукровик"
Студенти школи молодого агронома STEFES мають можливість не тільки спостерігати як збирають врожай цукрового буряку, а й безпосередньо зануритись у процес його переробки. Ми відвідали ПСП "Агрофірму Світанок" в структуру якої входять два цукрових заводи: ПРАТ "Саливонківський цукровий завод" та ПРАТ "Червонянський Цукровик". В нас випала можливість відвідати Саливонківський цукровий завод, потужності якого дозволяють переробляти до 6800 тонн цукрового буряку та отримувати 1000 тонн цукру за добу. Ця подія стала гарним досвідом для нас, розкриваючи багато цікавого та корисного в процесі виробництва цукру. Кожен етап виробництва цукру був представлений перед нами, починаючи від приймання буряку та закінчуючи фасуванням вже готового продукту в мішки. Вражаюче було бачити, як велика команда фахівців працює разом над спільним результатом.
Директор заводу – Руслан Тарасюк особисто прийняв нас, та поділився власним досвідом роботи, розповів про історію та розвиток заводу і провів нас крізь основні виробничі майданчики заводу. Обговорили дуже важливу тему, яка стосується якості сировини, що потрапляє на завод. Важливим аспектом, який впливає на спільний результат праці агрономів та технологів, є не тільки високий рівень дигестії, а й доброякісність сировини, що дає змогу з мінімальними втратами цукру переробити буряк.
Також з самого початку навчання до нас долучилися головний технолог - Валентина Пляченко та головний інженер з виробництва - Руслан Бочуля. Валентина Пляченко показала нам сучасне обладнання та розповіла як використання передових технологій покращує ефективність виробництва цукру. В свою чергу Руслан Бочуля – головний інженер, розповів про вміння керувати складними інженерними завданнями.
Ми впевнені, що цей візит залишить свій слід у нашому навчанні та стане важливою частиною нашого професійного зростання.
Хочемо висловити подяку власнику господарства ПСП «Агрофірми Світанок» Андрію Анатолійовичу Засухі та директору господарства Олегу Ігорьовичу Цаплієнку за ваш вклад в освітній процес студентів школи молодого агронома STEFES та можливість ознайомитись з технологічним процесом переробки цукрового буряку.
